Lees ons laatste nieuws

Lees ons laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over alle initiatieven omtrent e-inclusie. 

DigitAll: 100 organisations unite against the widening digital divide in Belgium

DigitAll lanceert ook dit jaar een sensibiliseringscampagne om de digitale kloof in België opnieuw op de agenda te zetten

DigitAll: 100 organisaties verenigen zich tegen steeds groter wordende digitale kloof in België.

Details

 Digital Inequalities

Hand in hand in de digitale wereld

Een afspraak vastleggen via het online portaal van je lokaal bestuur. Een betaling uitvoeren via de app van je bank. Steeds meer deeltjes van ons leven worden gedigitaliseerd, maar is iedereen wel mee in dat digitale verhaal?

Details

Improving digital skills in the workplace.

Digitale vaardigheden op de werkvloer.

Er bestaan hardnekkige misverstanden wanneer het gaat over de digitale vaardigheden in bedrijven. Bij gesprekken met bedrijfsleiders stel ik telkens opnieuw vast dat ze digitale vaardigheden in hun bedrijf systematisch overschatten. 

Details

 Digital Inequalities

Digitale ongelijkheid en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Toen de Verenigde Naties in 2015 de Sustainable Development Goals (SDG's) lanceerden, presenteerden zij een routekaart om het ontwikkelingswerk tot 2030 in goede banen te leiden - een routekaart naar de Future we Want.

Details

Youth & digitalisation

De jeugd & digitalisering

In België bevindt 33% van de jongeren tussen 16 en 24 jaar zich in een situatie van digitale kwetsbaarheid, alle sociale categorieën tezamen. Dit percentage loopt op tot 47% bij jongeren met enkel een diploma lagersecundair onderwijs.

Details

Digital ageism

Digital ageism

Digitale technologie heeft ons dagelijks leven ingrijpend veranderd. Veel taken die vroeger persoonlijk moesten worden verricht, kunnen nu met de smartphone worden gedaan. Dit betekent dat oud worden niet meer hetzelfde is als 30 jaar geleden.

Details