Kom meer over ons te weten 

Kom meer over ons te weten 

DigitAll is een coalitie van bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties die samen werken aan meer digitale inclusie in België. Ontdek wie we zijn en maak kennis met onze initiatieven voor meer digitale inclusie.

DigitAll neemt actie voor meer digitale inclusie 

DigitAll is een coalitie van bedrijven, sociale organisaties en overheidsinstanties die samen werken aan meer digitale inclusie in België. 

Het ecosysteem werd in 2020 opgericht op initiatief van BNP Paribas Fortis. In juni 2021 sloot Proximus zich erbij aan. Samen bouwen ze aan een netwerk van bedrijven, overheden, sociale organisaties en experten.  

Het risico om op een bepaald moment niet meer mee te kunnen in onze digitale samenleving is niet iets wat alleen de kwetsbaren of de ouderen treft. Ieder van ons kan erdoor getroffen worden, zelfs onze jongeren. Daarom moeten wij actie ondernemen zodat dat iedereen in de digitale samenleving kan worden opgenomen. Dit kan door haar toegankelijk te maken en ervoor te zorgen dat iedereen de nodige vaardigheden verwerft om op zijn gemak digitaal actief te zijn.  

We geloven dat iedereen wint bij een digitaal inclusievere maatschappij. Daarom streeft DigitAll naar een welvarend en inclusief België, waar iedereen dezelfde kansen heeft om te kunnen genieten van de betere levenskwaliteit en de arbeidskansen die de digitalisering met zich meebrengt. 

Daartoe verbinden wij mensen en organisaties die zich willen engageren om een structurele verandering teweeg te brengen en de impact op de digitale inclusie in België te vergroten, door co-creatie en sensibilisering, met een open en diverse mindset. We gaan op zoek naar oplossingen voor meer digitale inclusie, en bouwen concreet aan een netwerk van organisaties en personen die daaraan kunnen bijdragen. We willen een echte community doen ontstaan, een ecosysteem waarbij deelnemers ervaringen delen, samenwerken en elkaars acties als hefboom gebruiken. Het ecosysteem is een coalitie van gelijkgestemde partners, die samenwerken rond oplossingen en ruimere digitale initiatieven. Elk van ons is een ambassadeur van digitale inclusie. Samen zetten we dit belangrijke onderwerp op de agenda binnen onze organisaties en netwerken. 

Wilt u deel uitmaken van DigitAll, laat ons dat dan hier weten.  

Wie is DigitAll? 

Het kernteam bestaat uit Linde Verheyden en Eefje Vanderlinden van BNP Paribas Fortis, Catherine Bals van Proximus en Ali Chari van Nova Reperta. 

De Adviesraad

Intro

De adviesraad ondersteunt DigitAll in haar lange termijn strategie en speelt een uitdagende rol bij de initiatieven die DigitAll ontwikkelt. Ontdek haar leden hier. 

De Adviesraad

Alenka Le Compte

Medewerker e-inclusie

Alenka Le Compte is het centrale aanspreekpunt voor digitale inclusie van Mediawijs. Mediawijs is het Vlaams kenniscentrum voor digitale en mediawijsheid. Alenka coördineert verschillende netwerken en bijeenkomsten in Vlaanderen, zoals de Taskforce e-Inclusie die publieke actoren, non-profitorganisaties en de academische wereld samenbrengt.  

De Adviesraad

Catherine Bals

Sustainability Department Lead

Catherine Bals is Sustainability Department Lead bij Proximus en de drijvende kracht die ervoor zorgt dat duurzaamheid centraal staat in de manier waarop zij werken en dit verankert in alles wat zij doen. Catherine heeft daarom haar schouders gezet onder het DigitAll-initiatief omdat ze gelooft dat een ecosysteem van verbonden partijen die een multiplicatoreffect nastreven, meer kan realiseren om ervoor te zorgen dat we die inclusieve digitale samenleving bereiken.    

De Adviesraad

Eglantine Eeckhout

Change Facilitator

Eglantine Eeckhout is Change Facilitator bij The Shift, de Belgische duurzaamheidsgemeenschap. Eglantine is verantwoordelijk voor het thema "werk en inclusie" en houdt toezicht op het Belgische partnerschap met B Lab Benelux (B Corp certificering).

De Adviesraad

Geertrui Verboven

Digital Manager, BNP Paribas Fortis

Positive/hybrid banker, met meer dan 20 jaar ervaring in diverse commerciële functies. Gepassioneerd door klanten en teams. Gemotiveerd om strategische beslissingen te vertalen naar een kader waar collega’s concreet mee aan de slag kunnen. Gedreven om klanten elke dag centraal te plaatsen. 

De Adviesraad

Ilse Mariën

Post-doc onderzoeker bij SMIT VUB 

Prof. Dr. Ilse Mariën (VUB) (ORCID) (F) is post-doc onderzoeker aan SMIT VUB waar ze verschillende beleidsgerichte projecten leidt met betrekking tot de maatschappelijke impact van digitalisering, digitale ongelijkheden, digitale vaardigheden en beleid rond digitale inclusie. Ilse leidt de Data, Governance and Communities Unit en doceert Beleidsanalyse aan het departement Communicatiewetenschappen van de VUB. Ze is ook aangesteld als beleidsadviseur voor digitale inclusie bij het kabinet van Vice-Minister President Bart Somers. 

De Adviesraad

Linde Verheyden

Director Public Affairs

Linde Verheyden is Director Public Affairs bij BNP Paribas Fortis waar ze werkt op de domeinen Public Affairs, Stakeholder Dialogue en Business Development. Ze is de initiatiefneemster van het DigitAll ecosysteem. Linde gelooft in de kracht van het samenbrengen van verschillende netwerken om de structurele veranderingen te realiseren die nodig zijn voor meer digitale inclusie in België. 

De Adviesraad

Saskia Van Uffelen

Digital Champion van België

Digital Champion van België boosting digitale skills en jobs voor iedereen! Aanvoerder van #BeTheChange2030 (een initiatief van Agoria), volgt de evolutie van de arbeidsmarkt in België en richt zich op het dichten van openstaande vacatures door vorming, herscholing en opscholing voor iedereen. Gepassioneerd om een veilige, efficiënte en e-inclusieve digitale wereld te creëren.    

DigitAll
Alenka Le Compte
Catherine Bals
Eglantine Eeckhout
Geertrui Verboven
Ilse Mariën
Linde Verheyden
Saskia Van Uffelen